Будівництво та IT

Будівництво та IT

Цифровізація будівельної галузі дещо запізнюється порівняно з розвитком інформаційних технологій для виробничих підприємств. Будівельники на відміну від виробничників не поспішаючи та обережно підходять до впровадження нових цифрових технологій. Однак проблеми будівельної галузі, такі як зростаючі витрати на проекти, низька ефективність праці, брак кваліфікованої робочої сили волею не волею змушують будівельні компанії впроваджувати цифрові технології, автоматизацію, механізацію та роботизацію. Найчастіше у цифровізації будівельної галузі використовують такі технології:

BIM (Building Information Modeling) — цифрове моделювання будівель та інфраструктури, що включає всі складові елементи та їх характеристики. Технологія BIM дозволяє покращити управління будівництвом щодо проектування до експлуатації. Одним із елементів BIM є цифровий веб-паспорт об'єкта.

Blockchain — технологія, що спочатку знайшла застосування в криптовалютах, зараз активно знаходить застосування в багатьох галузях, яка дозволяє створювати надійні і захищені бази даних, які не можуть бути змінені або видалені. У будівельній галузі технологія Blockchain (веб-паспорт виробу) застосовується для створення ланцюжка постачання, обліку виробництва та контролю якості матеріалів.

IoT (Internet of Things) — технологія бездротового підключення до мережі різних пристроїв та обладнання: відеокамер, датчиків, пристроїв автоматизації процесів. Технологія IoT дозволяє оперативно керувати будівництвом, легко переміщувати пристрої для управління будівлею в режимі реального часу. вати їх для управління будівництвом. Всі ці технології можуть працювати разом, допомагають знизити кількість помилок та значною мірою прискорити виконання будівельних робіт за рахунок чіткого управління та контролю. Впровадження може виконуватися за етапами, що знижує економічне навантаження на проекти.

Задати питання

Telegram BEYS.com.ua Viber BEYS.com.ua