Особливості інтерєру в стилі «Кантрі»

Перші згадки про стиль «Кантрі» в інтер'єрі будинку датуються ще 1920-1930рр. На той час люди, будуючи собі будинок чи купуючи житло за містом, прагнули відпочивати у ньому і душею і тілом. І інтер'єр близький до сільського найбільше приносив спокою, затишку та теплоти господарям будинку. Слово кантрі (country англ.) так і перекладається – село, невелике містечко. Після 1950-х стиль «Кантрі» став дуже популярним як у Європі, так і в Америці завдяки своїй простоті, естетичності, комфортності та функціональності. З того часу цей стиль почали використовувати і багатоквартирних будинках. У кожній країні цей стиль відображав національні традиції, тому в різних країнах елементи декору, оздоблення та меблі можуть відрізнятися. Зараз при проектуванні та будівництві цей стиль дуже популярний.

ремонт кантрі

Особливості стилю "Кантрі": Екологічно чисті, натуральні матеріали. Штучні матеріали, такі як пластик, лінолеум, хромоване залізо і т.д. не прийнятні для цього стилю. Використовуйте дерево, мідь, бронзу, камінь, метал (добре виглядатиме метал з різними потертостями). Добре доповнять інтер'єр предмети ковальської роботи. Багато текстильних виробів. Обов'язково наявність усіляких серветок, в'язаних подушечок, штор (обов'язково з натурального сукна). На кухні обов'язково має бути присутня скатертина. Вітальню прикрашають різними пледами, покривалами та шкурами тварин. Предмети декору ручної роботи. Відмінною прикрасою стануть вишиті скатертини, в'язані вручну речі, вироби з дерева та каменю.

Меблі повинні бути дерев'яними, з добре помітною текстурою. Допускаються також елементи кованих прикрас. Кожну кімнату в будинку слід обставляти своїми меблями. Прагніть до сільської обстановки, щоб все було міцне, монументальне, прокреслювалися екологічність та натуральне походження всіх меблів у будинку чи квартирі.

Кольори. Це один із найважливіших пунктів при створенні інтер'єру в стилі «кантрі». Використовувати варто в основному природні пастельні кольори та відтінки: бежевий, коричневий, молочний, пісочний, теракотовий. Не вітається використання чорного, фіолетового та інших дуже яскравих кольорів.

Підлога. У даному стилі підлога має бути або кам'яною, або дерев'яною, іноді допускається використання керамічної плитки. Дерев'яна підлога повинна бути або з дощок, розкритих лаком, або з паркету/ламінату з структурою дерева, що чітко проглядається. Якщо вам здається, що кам'яна підлога холодна, то існує безліч підлогових покриттів, що відмінно доповнюють інтер'єр (домоткані килимки, килими з вовни з високим ворсом, циновки, плетені килимки та шкури тварин).

Стіни. Покриття для стін можуть бути різними: можна використовувати паперові шпалери з мінімальним візерунком у вигляді листочків, обшивку стін деревом, крейдою, вставки з каменю або дерева.

Висвітлення. У цьому стилі вікна повинні давати приміщенню якнайбільше денного світла. Використовуйте лампи розжарювання у торшерах, світильниках та люстрах. Використання галогенних, люмінесцентних та енергозберігаючих ламп з холодним білим світлом є неприпустимим. Дуже прикрасять кімнати різні канделябри та свічники.

Роблячи косметичний ремонт багато хто вибирає інтер'єр саме в стилі «Кантрі»!

Задати питання

Telegram BEYS.com.ua Viber BEYS.com.ua