Способи ефективної гідроізоляції

Гідроізоляція - це один з найважливіших етапів при будівництві будинку, так як вогкість є причиною багатьох бід (тріщини, грибки, проблеми з електронікою). Навіть для здоров'я людини зайва вогкість становить загрозу. На сьогоднішній день існують різні види технології гідроізоляції, такі як:

Метод перший. Такий метод називається штукатурною гідроізоляцією. Він є шаром мастики, який накладають на поверхню. Мастика може укладатися як у холодному вигляді, так і у гарячому. Вона добре наноситься як на ідеально рівні поверхні, так і криві. Такий вид гідроізоляції має хороші властивості міцності, довговічності. Навіть при частій вібрації, штукатурка буде добре лежати на поверхні і не осиплеться.

Метод другий. Ін'єкційна гідроізоляція. Вона застосовується для закладення великих тріщин. Суміш заливають у щілини за допомогою спеціального шприца. Вступаючи в контакт з повітрям, суміш твердіє та створює якісний захист від води.

Метод третій. Гідроізоляція проникаючої дії. Цей спосіб захисту можна назвати універсальним та сучасним методом боротьби проти проникнення вологи. Вона використовується для різних бетонних конструкцій та підлоги. Суміш наносять на поверхню, вона проникає всередину та з'єднується зі структурою бетону, створюючи таким чином перешкоду для води.

Метод четвертий. Гідроізоляція лита. Являє собою один із найдосконаліших способів захисту, який заснований на властивості асфальтової мастики. Лита гідроізоляція – це своєрідний панцир. Особливість захисту в тому, що суміш накладається на кілька шарів.

Метод п'ятий. Він називається обмазувальною гідроізоляцією. Цей вид є спеціальною тонкою плівкою, товщиною не більше трьох міліметрів. Обмазувальна гідроізоляція не пропускає капілярну вологу. Застосовується на зовнішніх поверхнях з цегли або бетону.

Метод шостий. Гідроізоляція обклеювальна. Це відомий багатьом спосіб захисту від води. На жаль, цей метод досить застарілий. Він швидко виходить з ладу та втрачає всі свої захисні властивості.

Задати питання

Telegram BEYS.com.ua Viber BEYS.com.ua