Вартість будівництва будинку в Дніпро

Коли людина починає такий масштабний проект, як будівництво власного будинку, він повинен хоча б приблизно уявляти собі, що саме він хоче. Адже у кожної людини свої побажання, свої вимоги до будинку та свої фантазії. Потрібно вирішити для себе, чому у вашому будинку бути, а чому не бути. Зрозуміло можна купити готовий будинок, але такий варіант ніколи не задовольнить всіх ваших потреб. Тільки індивідуальне проектування здатне задовольнити всі ваші запити та бажання не додаючи нічого зайвого, тобто створити ваше бажане та неповторне житло Спочатку шукайте! Шукайте будинки, які вам сподобаються. Допоможуть вам у цьому різні журнали, всемогутній інтернет, також можна подивитися на будинки друзів, сусідів та просто розглядати різні проекти. Пізніше, при обговоренні з архітектором і підрядником вашого проекту, вам буде легше розповісти і показати йому, що вам хотілося б і чого б не хотілося. Тепер можна розпочати вибір матеріалу для майбутнього будинку. Тут варіантів у вас буде безліч і у кожного будуть свої переваги і недоліки. Увага слід звертати не тільки на ваші особисті бажання, але й на зовнішні чинники, такі як клімат, тип ґрунту, довкілля. Від типу грунту залежатиме якийсь фундамент і чи можна використовувати матеріали, що мають велику вагу. На деяких типах ґрунту не можна будувати будинки, що мають понад два-три поверхи. Те саме і з матеріалами, не з кожного матеріалу будують багатоповерхові будинки. Матеріал для будівництва визначає як технологію, так і бюджет вашого проекту. Вибрати дерево чи камінь – питання смаку. Одні люди закохані в дерев'яне будівництво, інші віддають перевагу монументальному будівництву з каменю. Але і тут виникає питання: якщо дерево – звичайний або клеєний брус, або оциліндрована колода, а може й каркасні конструкції з дерева; якщо камінь - класична цегла, або різні будівельні блоки? Для відповіді на ці питання потрібно розібратися у перевагах та недоліках усіх цих матеріалів. Цегляні будинки найбільш довговічні та міцні, але потребують утеплення, а це додаткові витрати. Будинки з піноблоків непогано зберігають тепло, але не є особливо міцними. Будинки із клеєного бруса дуже гарні, але також не дуже теплі. Будинок з оциліндрованих колод має класний історичний вигляд, але вимагають догляду і також не дуже теплі. Оптимальними за співвідношенням ціна-якість є утеплені будинки зі звичайного бруса з фасадом, що вентилюється. Такий будинок дуже теплий і в той же час виглядає дуже красиво.

Далі вам потрібно визначити місце розташування майбутнього будинку, його орієнтацію на ділянці. Тут слід врахувати, що технічні приміщення та санвузли в принципі не потребують сонячного світла, тоді як кухні, вітальні та спальнях воно обов'язково має світити хоча б невеликий проміжок дня. Тому потрібно врахувати, що південна, східна та західна сторони будинку набагато освітлені сонячним світлом, ніж північна. До центрального входу в будинок можна провести різні бруковані доріжки, стежки, зробити красиві клумби, посадити декоративні дерева. На задньому дворі буде чудове місце для саду, городу та дитячого майданчика. Зробити план ділянки дуже важлива деталь. Намітьте де будуть розташовані госп. будівлі, як буде проведено підземні комунікації, якщо потрібно, то де буде забита свердловина і т.д. Це потрібно для того, щоби суттєво полегшити майбутні земельні роботи. Не варто забувати і про під'їзд до будмайданчика, щоб будівельна техніка могла працювати без ускладнень, які збільшують витрати часу і сил.

Важливе питання, яке може виникнути у вас: купити готовий проект і вже з ним шукати будівельну фірму, або ж замовляти в однієї компанії і проект і його втілення? Досвід показує, що виконання однією будівельною компанією всього проекту, починаючи просто з бажання замовника і закінчуючи здаванням будинку в експлуатацію набагато зручніше. Ви маєте справу з одними й тими самими людьми. До того ж грошові витрати при такому варіанті зазвичай менші, ніж при використанні послуг кількох фірм. Ще вам потрібно вирішити, чи хочете ви побудувати просто «коробку» без будь-якої внутрішньої обробки і потім вже самому доводити її до розуму, наймаючи різних субпідрядників на різні види оздоблювальних робіт, або замовити будинок «під ключ». Деякі будівельні фірми можуть провести не тільки будівництво, а внутрішнє та зовнішнє оздоблення на такому рівні, що ви можете заїхати в такий будинок тільки з тапочками та жити. Другий варіант помітно зменшити ваші витрати як грошові, так і тимчасові.

Задати питання

Telegram BEYS.com.ua Viber BEYS.com.ua