Електромонтаж

Електромонтаж - електромонтажні роботи, як важлива частина комплексу будівельно-монтажних робіт, які зазвичай є завершальними, значною мірою визначають термін введення об'єктів в експлуатацію. Електромонтажні роботи займають 6-7% від усього комплексу будівельних робіт. У нашому каталозі товарів та послуг ви можете переглянути ціни на електромонтажні роботи в Дніпропетровську.

Усі електромонтажні роботи здійснюються у два етапи:

  1. Підготовчі роботи: узгодження проектів, розмітка, встановлення кріплення, конструкцій, пробивання прорізів та отворів тощо.
  2. Власне, монтажні роботи Електромонтажні роботи виконуються за робочими проектами з урахуванням вимог «Будівельних норм та правил» (СНіП) для електротехнічних пристроїв.

Змонтовані електроустановки повинні відповідати вимогам «Правил улаштування електроустановок» (ПУЕ). Електроустановками називаються такі пристрої, у яких виробляється, перетворюється, розподіляється та споживається електроенергія. Вони поділяються на електроустановки до 1000 і вище. Залежно від цього СНіП та ПУЕ висувають до них різні вимоги. Для великих об'єктів складається проект виконання електромонтажних робіт (ППР). Такі проекти, в принципі, потрібні і для невеликих об'єктів. У ПВР електромонтажних робіт має бути передбачена максимальна індустріалізація та механізація робіт, застосування прогресивних методів монтажу. Дуже важливим елементом ППР є ув'язування електромонтажних робіт з іншими, в основному, будівельними. Це є запорукою ритмічної роботи, дає можливість паралельно проводити різні види робіт, здати об'єкт вчасно. Електромонтаж рекомендується виконувати після розведення сантехніки. Електромонтажні роботи займають 6-7% від усіх будівельних робіт, отже є «вікна» в роботі. Деякі види робіт виконуються одним заїздом. Наприклад, до них відносяться відеоспостереження, сигналізація. У процесі виконання електромонтажних робіт складається здавальна документація, як результат перевірки їх якості та відповідності проекту. Ця перевірка здійснюється як у процесі монтажу, так і після його закінчення при здачі об'єктів в експлуатацію. Внаслідок оглядів складаються акти на приховані роботи. Зроблені в процесі монтажу відхилення від проекту, погоджені із замовником, фіксуються та вносяться до проекту та передаються замовнику під час приймання.

Електромонтажні роботи власноруч — це питання задають для будинкового будівництва. Перейшовши за посиланням, ви отримаєте роз'яснення від наших фахівців. Якщо коротко - це цілком під силу.

Задати питання

Telegram BEYS.com.ua Viber BEYS.com.ua