Електромонтажні роботи своїми руками

Ви можете виконати електромонтажні роботи своїми руками! Це цілком під силу. Виконання робіт своїми руками дасть суттєву економію за коштами, при цьому точно займе набагато більше часу, порівняно з виконанням монтажних робіт професіоналами. Якщо у Вас обмаль грошей для виконання ремонтних робіт, але багато вільного часу, то виконання електромонтажних робіт своїми руками цілком виправданий вибір. Є деякі особливості та нюанси, але їх можна освоїти, подивившись відео в You Tube або обійтися без них.

Що необхідно?

  1. План
  2. Схема проведення
  3. Інструмент
  4. Матеріали
  5. Електрофурнітура

План

Перед початком електромонтажних робіт необхідно спланувати, які споживачі електроенергії будуть, а також де вони розміщуватимуться? Важливо врахувати плани з додавання обладнання та збільшення споживаної потужності! Наприклад, за рік-два планується купити духову шафу, кондиціонер, морозильну камеру. Слідкуйте за блогом компанії Бейс та розсилками - найближчим часом ми розмістимо інформацію як скласти план обладнання для дому, квартири та офісу.

Схема проведення

Ми настійно рекомендуємо складати схему проведення — де і як планується проводити траси, так само в міру виконання робіт вносити до схеми зміни та доповнення. Цю частину роботи іноді не виконують проф. бригади електриків, а дарма… Схему проводки бажано пов'язувати з маркуванням кабельної мережі – це дозволяє швидко монтувати щити, підключати та налаштовувати обладнання, знаходити несправності електричної системи. Після виконання робіт ми рекомендуємо роздрукувати схему проводки та підключень на листі А5 (А4), що самоклеїться, і наклеїти його в щитку. Не виконання робіт з маркування кабельної проводки та складання схем ведуть до додаткових витрат з продзвонювання та маркування.

Інструмент

Без фанатизму. Якщо ви виконуєте електромонтажні роботи своїми руками — для власного будинку чи квартири, і це не ваша професійна робота — варто придбати інструмент рівня нижче середнього. Вам точно не потрібен дорогий професійний чи промисловий інструмент, так само не варто витрачатися на інструмент середнього рівня або вище за середній. Зекономивши на вартості інструменту, а також виконавши роботи своїми руками, ви отримаєте додаткову вигоду. Зверніть увагу, що багато інструментів можна взяти в оренду: перфоратор, штроборіз, відбійний молот, обтискний інструмент.

Матеріали Матеріали ми рекомендуємо купувати якісні та з деяким запасом. Електромонтажні роботи робляться на довгі роки — матеріали, що використовуються, повинні забезпечувати довгострокову експлуатацію електромережі. Запас необхідний для того, щоб наскільки можна використовувати цілісні сегменти проводки без виконання зрощування і спайки проводів.

Електрофурнітура

Якщо до електрофурнітури буде вільний доступ, то цілком можна суттєво заощадити. Спочатку можна придбати недорогі вимикачі, розетки, автомати. Будуть кошти та бажання, то після кількох років експлуатації ви зможете їх оновити хоч до елітного рівня.

Захист Плануючи виконання ремонтних та електромонтажних робіт своїми руками не забудьте за важливість забезпечення захисту: реле напруги, диференційні реле, стабілізатори напруги забезпечать надійну роботу обладнання та побутової техніки на довгі роки.

У нашому каталозі Ви можете подобати стабілізатор напруги для дому, квартири та офісу. За потреби наші фахівці нададуть консультацію та допоможуть визначитися з оптимальним вибором.

Задати питання

Telegram BEYS.com.ua Viber BEYS.com.ua